Bali baaldag
22 mei 2026 - Bali, Griekenland
Gister hadden we een Bali-Baaldag. Dat hield in, een stranddag dichtbij huis. Joanna zou gaan slapen op het strand. Dat lukte haar niet. En elke keer als Saphira bijna sliep, maakte Joanna haar wakker.
Joanna is aangevallen door een rups met een piemel. Hij zat op haar schoen. En waarschijnlijk heeft ze hem vermoord tijdens het lopen. Maar toen ze hem van haar schoen wilde afhalen, stak er iets uit. Saphira vroeg haar beste vriend chat gpt om wat voor beest het ging en het ging om een soort rups die als verdediging zn inwendige orgaan eruit gooit. Dus vanaf dat moment noemde Joanna het de rups met zn piemel.
In de avond wilde Joanna een dutje doen. En dat hield Saphira weer tegen, payback.
Dus niet uitgeslapen gingen we naar de andere kant van Bali lopen. We wilden de zonsondergang zien vanaf de haven. We waren hier natuurlijk weer te laat voor, we hebben nog geen enkele zonsondergang echt echt gezien hier in Kreta.
We gingen naar een klein tentje om te eten. Het stond super goed aangeschreven, maar viel in werkelijkheid wel mee.
We vonden al die katten zo zielig, want sommige leken echt hongerig. En sommige waren nog maar jonkies. Dus wij kattenvoer halen. Wat denk je.. wij gingen zitten, schudde met de zak met voer.
Ze kwamen met wel 5 tegelijkertijd aangerend. Toen we het voer voor hen uitstrooide, roken ze eraan, en trokken ze hun neus op en liepen ze weg.
Blijkbaar zijn deze katten gewend aan kip en vis, en zijn die droge kattenbrokken, niet iets wat ze willen.
De weg terug hebben we elke kat voer gegeven. Sommige aten ervan, maar de meeste vonden het te min. En nu zitten wij met een stinkende zak kattenvoer op de slaapkamer.